2. februar 2023

Boldklubben Stefan

Fodbold i Mosen.

Dybbøl mølle maler videre i Utterslev mose

2 min read

‘Dybbøl mølle maler helt af helvedes til’ sang den folkekære John Mogensen. Men helt af helvedes til går det dog ikke for en flok gæve sønderjydere, der for et par år siden slog sig ned i Boldklubben Stefan.

Da Jonas Hansen var flyttet til København og ligesom mange andre tilflyttere manglede et fodboldhold at spille på, var det en oplagt idé at starte sit eget. I Boldklubben Stefan, er vi glade for, at Jonas og resten af drengene fra Sønderborg valgte Utterslev Mose og Folevadsvej som deres nye hjem.

”Da vi skulle starte et lukket hold, søgte jeg egentlig bare på nettet og skrev til 5 klubber og der mente jeg, at BK Stefan, var det bedste match.” Sådan lyder det fra Jonas Hansen – manden bag FC Als eller BK Stefan 2 i DBU-regi – da jeg spørger ham, hvorfor det lige blev Boldklubben Stefan valget faldt på.

Og henvendelsen kom kærkomment for Boldklubben Stefan. At invitere lukkede hold inden for på Folevadsvej er nemlig fint i tråd med klubbens filosofi om at få skabt liv og engagement i klubben.

”Vi sad nogle gutter og snakkede og om at spille fodbold sammen igen, som vi gjorde i ungdomsårene. Derefter begyndte jeg at undersøge muligheden. Skrev til forskellige klubber, skrev til alle jeg kendte, der kunne være interesseret i at spille på holdet. Jeg lavede en facebook-gruppe til alle spillere, fandt sponsorer, designede logo og oprettede en facebook- og instagram-profil. I starten havde vi ikke en træner, men da Jesper Neumann var skadet, valgte han at træde til som træner og lige siden har det været os to der har stået for holdet.”

Og det er ret lige til at starte en klub på Folevadsvej. Kontingentet betales samlet for hele holdet hvert halve år og så sørger Boldklubben Stefan for resten. Banetid, dommere og tilmelding til DBU’s turneringer. Og indtil videre er det også gået slag i slag for FC Als – Boldklubben Stefan 2.

”Siden vi begyndte i serie 4 har vi taget turen op til serie 2. Det kulminerede med en 3. plads i foråret 2017.”

Og indtil videre nyder Sønderborg-drengene sin tilværelse på Folevadsvej, hvor faciliteterne også har fået et kæmpe løft de seneste år.

”Sønderjyder flytter hver sommer til hovedstaden, så FC Als ser ud til at fortsætte. Det nye klubhus er utrolig lækkert og der er ingen tvivl om at det har givet noget til hele klubben at vi har fået et nyt klubhus. Det er lidt hyggeligere at sidde inde i det nye klubhus og nyde en øl eller faxe efter en kamp eller træning.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.